• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Wednesday, 19 October 2011 07:27

Új Supermobil és Android rendszer - Samsung Galaxy Nexus és az Ice Cream Sandwich #android #ICS #jegkremszendvics

galaxynexus02prevHelyi idő szerint ma hajnalban a Google és a Samsung bemutatta legújabb zászlóshajóját, a Galaxy Nexust. A készülékkel kapcsolatban már nem túl sok újdonság maradt, hiszen a korábbi napokban kiszivárgott információk alapján szinte minden részletes technikai tulajdonságát megismerhettünk. Ahogy erről már mi is beszámoltunk, a Google legújabb referencia-készüléke 4,65 hüvelykes 1280 x 720 HD Super AMOLED kijelzővel, a legújabb TI OMAP 4660 1,2 GHz-es duplamagos processzorral, 1 GB RAM-mal, 16 vagy 32 GB belső tárhellyel, 1080p videórögzítésre alkalmas 5 megapixeles LED vakuval ellátott autofókuszos hátlapi és 1,3 megapixeles előlapi kamerával kerül a boltok polcaira. Az eszközben található gyorsulásmérő, iránytű, giroszkóp, közelségérzékelő és légnyomásmérő. Támogatja a Bluetooth 3.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC, HSPA+ valamint régiótól függően az LTE szabványt is. A telefon hosszan tartó teljesítményét az 1750 mAh akkumulátor biztosítja. A 135 g súlyú Galaxy Nexus 8,94 mm vastag, melynek ultravékony kávája mindössze 4,29 mm széles. (Az LTE verziójú készülékek méretben némileg eltérhetnek majd ettől.) A hátlapot a gyártó csúszásgátló anyaggal, úgynevezett Hyper Skin-nel látta el.

A készüléken a legújabb Android OS 4.0, Ice Cream Sandwich verziója fut, amit a platform fejlesztői egyszerűen csak tiszta Google érzésként jellemeztek, s ahol az alapot a Honeycomb “holografikus” felülete adta. A bejelentéssel párhuzamosan Matias Duarte, az Android UI fejlesztési vezetője úgy nyilatkozott, hogy a Nexus S biztos, hogy megkapja az új operciósrendszert valamint a régebbiek közül elméletileg minden olyan készülék képes lesz futtatni az Ice Cream Sandwich OS-t, amelyen hivatalosan is Gingerbread fut. Ezutóbbi kijelentés természetesen nem azt jelenti, hogy az összes Android 2.3-as eszköz Ice Cream Sandwich frissítést kap a jövőben. Nemsokkal a bemutató után a HTC kiadott egy közleményt, melyben kitértek arra, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb készülékükön is a legfrissebb OS fusson.

A Galaxy Nexus megjelenése november elején várható az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában. Egyelőre még nem túl sok szolgáltatóról tudunk, akik várhatóan forgalmazzák majd a készüléket, de az eddig kiderült információk alapján, az amerikai T-Mobile (AT&T), Verizon, az angliai Three és a japán NTT Docomo kínálatában biztos, hogy megvásárolható lesz a telefon. A korábbi tapasztalatokat figyelembe véve, Európában feltehetőleg a Vodafone polcain lesz az elsők között elérhető.

forrás: androidhungary.com

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott