• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Tuesday, 06 March 2012 00:00

A okostelefon megy, a cipőfűzés nem?! Te mire neveled a gyereked? #fb

cipkts

Hány évesen kell megtanulni a cipőfűzést?Mikor kapnak a gyerekek mobilt 2012-ben?Eleget foglalkozunk a mai világban gyermekeinkkel?A brit felmérésből kiderül: a technológia vívmányai a szülők nagy részét is magukkal ragadják, elfelejtik a régi, jól bevált "alap" játékokat a szabadban.



Az 5 és 13 év közötti brit gyerekek csaknem fele nem tudja bekötni a cipőfűzőjét, kétharmaduk ugyanakkor remekül elboldogul a DVD-lejátszóval, 42 százalékuk pedig a legfejlettebb mobiltelefonnal is. A szigetországi felmérés szerint a korosztály 65 százaléka nem tud teát főzni, 81 százaléka képtelen térképet olvasni, 79 százalékának tudását meghaladja egy sátor felállítása. Tüzet rakni 78 százalék nem tud, de még fára mászni sem sikerül 59 százaléknak. A felmérést a npower áramszolgáltató végeztette - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

 

kids_playing_phone


Vajon mi lehet ennek az oka? A mai rohanó világban nem érünk rá eleget foglalkozni gyermekünkkel? Inkább megveszzük neki amit kér, csak hadd csináljuk a dolgunkat? Vagy egész egyszerűen a fejlődő világgal együtt a gyerekeknek már kicsi korban is nagyobban az elvárásaik?! Halvány emlékeim szerint a mi időnkben még teljesen lefoglalt minket az órákig tartó legózás, kőgyűjtés, fára mászás, és többek között a bújócska is. Keresve kutatva aligha találunk gyermekkori élményeinkben mobilos, kütyüs pillanat képet, ami a tetrisben és a kukacos játékban ki is merül. :) Hát még a mi szüleink idejében...kelj fel jancsi és társai. Óriási fejlődés, manapság megszületik egy baba, nől, cseperedik, és 5 évesen már mobilt kér, mert az összes csoport társának már van...! Természetesen országa és szülője válogatja, némi befolyásoltságunk azért van a dologban. Mindenesetre elgondolkodtató kis hír, bár semmiképp sem meglepő.

Mit tartogathat még számunkra a jövő?


forrás: tozsdeforum.hu, yuppi.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott