• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Thursday, 23 February 2012 11:06

Érdekes cikket talált?Nincs ideje végigolvasni?Nem tudja hol hagyta abba? - Tipp! #cikk #chrome

chrome-store1



Bizonyára többen is szembesültek már azzal a helyzettel, hogy egy érdekes cikkre bukkantak a neten, de valamiért nem volt idejük végigolvasni. A cikk linkje persze elmenthető, az viszont már kevésbé, hogy hol is hagytuk abba az olvasást. A youRhere nevű Chrome-kiegészítő éppen ezt a gondot hivatott megoldani. Nemcsak elmenti a cikket, hanem azt is megjegyzi, hol tartottunk az olvasásban.





A letöltése után, amikor először kattintunk rá egy sorra, egy rövid kis tájékoztató jön elő a bővítmény használatáról. Ebből kiderül, hogy dupla kattintással tudunk megjelölni egy sort (illetve ugyancsak dupla kattintással érvényteleníthetjük a véletlen kijelölést).

chrome_knyvjelz


A youRhere felső kis ikonjára, illetve ezen belül a fogaskerékre kattintva elvégezhetünk néhány beállítást, többek között meghatározhatjuk a majdani sorkijelölés színét.

chrome_knyvjelz2


A későbbiekben, ha abbahagyjuk egy cikk olvasását, csak kattintsunk kétszer arra a sorra, ahol tartunk, s nyugodtan csukjuk be az ablakot.

chrome_knyvjelz3

Amikor pedig időnk van tovább olvasni, a cikk linkjét megtaláljuk a bővítmény ikonja mögött, s erre kattintva megnyílik a cikk, természetesen a kijelölésünkkel együtt. Ha már nem akarjuk, hogy a youRhere őrizze, egyszerűen kattintsunk az ikon alatt a cikk melletti kis x-re.

 

forrás:techline.hu 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott