• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Saturday, 08 October 2011 10:35

Viszlát Sony Ericsson, hello Sony??

sonye


A legújabb hírek, illetve sajtóértesülések szerint a Sony nem kisebb dologra készül, mint megvásárolni az Ericsson részesedését a Sony Ericsson-ból. Ezzel 10 év után újra magához venné mobiltelefon gyártást a japán cég...




 

A Sony Ericsson a Sony és Ericsson közös vállalata 2011. október 1-én megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte. Az első közös termékeket 2002. márciusában mutatták be. A T68i az első termék amely a legendás logót viseli.

sonyericsson-logo


Komolyan átrajzolódhat a mobilpiac amennyiben a Sony és az Ericsson újra külön utakat kezd járni a mobiltelefon gyártásban. Amikor a két cég létrehozta a jelenleg ismert Sony-Ericsson közös vállalatot akkor a Sony még újoncnak számított a mobil iparban és készülékei messze elmaradtak a telefonálás egyik úttörő vállalata, az Ericsson készülékei mögött. Azóta sok minden változott és a mobilpiacon amellett, hogy az érintőképernyős készülékekkel „újra feltalálják” azokat a funkciókat, melyek már 5-6 éve is jelen voltak, rendkívüli mértékben nőtt az okostelefonok iránti kereslet.

Természetesen a Sony is tudatában van a változásoknak, melyre egy olyan új üzleti stratégiával kíván reagálni, aminek része a saját mobiltelefon üzletág. Ezzel a Sony PC, tablet és az akvizíció után saját mobil telefon részlege szorosan együttműködve fejleszthet készülékeket a jövőben. A Wall Street Journal értesülései szerint az üzlet hamarosan megvalósulhat és a Sony 100%-os tulajdonába kerülhet a Sony-Ericsson vállalat, melynek Ericssonhoz tartozó része (beleértve a szabadalmakat) nagyjából 1.5-2 milliárd dollárt érhet. 

 

 

forrás: yuppi.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott