• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Monday, 03 September 2012 09:39

Soha többé #kerékbilincs! #szolgaltatas #okmanyiroda #torvenymodositas

kerkbilincs




Kerékbilincs? Tilosban parkolás? Van megoldás! 15 000 Ft-ot spórolhatunk ha 15 percen belül odaérünk a tilosban parkoló autónkhoz. Az emberek többsége nincs tisztában az erre vonatkozó jogszabállyal, noha az 2010. január 1-jétől már hatályos.



A tilosban parkolók is megúszhatják a kerékbilincset. Egy törvénymódosítás miatt ugyanis először telefonon, vagy e-mail-en értesíteni kell a kocsi tulajdonosát és csak 15 perces türelmi idő után lehet lebilincselni. Nem kell mást tennünk, mint besétálni az okmányirodába, és beregisztráltatni telefonszámunkat, illetve e-mail címünket!

logo

Ezután a szolgáltatás után a közterületes először köteles lekérni az autós megadott elérhetőségét az okmányirodából és "rövid úton" értesíteni őt. Ha a tulajdonos válaszában jelzi, hogy 15 percen belül a helyszínre érkezik, és a járművet eltávolítja, az intézkedést fel kell függeszteni.

Ha pedig a megadott időn belül odaér, büntetlenül távozhat. 

A nyilvántartásba vételért egyszeri 2300 forint igazgatási szolgáltatási díjat kell megfizetni az okmányirodában, ezért a járműnyilvántartásba bejegyzésre kerül a járműtulajdonos kérelme alapján rövid szöveges üzenet fogadására szolgáló elérhetősége, telefonszáma. Átiratáskor ingyenes!



forrás:yuppi.hu 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott