• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Friday, 17 February 2012 14:26

Mi a #Pinterest népszerűségének titka?!

pinterest-600


A Pinterestnek van helye a már létező közösségi hálózatok közt, nem másol másokat, teljesen különbözik attól, amit már ismerünk. Részben ebből fakad népszerűsége.





Tegnapi Pinterestről szóló cikkünkben olvashattátok mi is az és hogyan használhatod, most viszont kitérünk arra is, vajon mitől lett ilyen népszerű a fiatal hálózat?!

Megtekintheted a yuppi.hu Pinterest tábláit, a pinterest feliratra kattintva! Follow Me on Pinterest

Pinterest_Facebook

Ennek elsődleges oka, hogy szoros együttműködésben áll a Facebookkal, és közte volt a nemrég elindult akciók között. Így az applikáció engedélyezésével minden egyes pinterestes tevékenység megjelenik a Facebookon is. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabb ütemben tud terjedni a felhasználók körében, mint például a Tumblr. Természetesen az applikáció utólag is letiltható, így nem kell attól tartani, hogy dühös facebook-barátok törölnének a túlzott pinterestezés miatt. Egyébként itt fontos megjegyezni, hogy a lájkolt fotók csak a Timeline-odon látszódnak kicsiben, azonban a repinelt képek nagyban megjelenhetnek a hírfolyamban is.

Másik oka az, hogy sikerült beilleszkednie a felhasználók elfoglalt mindennapjaiba. Mindannyiunknak szükségünk van egy kis kikapcsolódásra akár munka közben, akár utána. A Pinterest jól illeszkedik a közösségi hálózat szférába, mert más, mint a többi, megtalálta a maga helyét. Elsősorban vizuális, szórakoztató, inspiráló és sokféleképp használható. Rengeteg oka van annak, hogy egy felhasználó akár napról napra visszatérjen az oldalra.

dream-office-660x435

Felhasználói szemmel nézve egy nagyon letisztult és nyugodt felületről van szó, olyan ahova kicsit visszavonulhat az ember. Legfontosabb, hogy nincsenek zavaró hirdetések, nincs automatikus frissülés, egyszerűen el lehet mélyülni az általunk kedvelt témákban, ráadásul magával ragadó a sok színes fotó, amelyekből nem utolsó sorban remek ötleteket meríthet az ember.

Egyszerű használni, nem kell kutatnod az után, hogy miket szeretnél pinelni. A hozzászólások viszonylag ritkák, így gond nélkül megteheti a felhasználó, hogy akár napokig nem néz vissza az oldalra, és mégsem érzi úgy, hogy lemaradt valamiről vagy csalódást okozott valakinek, amiért nem válaszolt neki időben. Nincs nyomás a felhasználókon!

FallInLovePinterest


Persze mindenki más és más, van aki megszállottá válik, néhányan viszont sosem fogják értékelni a Pinterestet. Mindenesetre egy remek felület ahhoz, hogy rendszerezd azt, mit szeretnél csinálni, ki szeretnél lenni, vagy mit szeretnél megvenni, és mégcsak rosszul sem fogod érezni magad miatta.

 

 

forrás:socialtimes.hu 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott