• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Thursday, 24 May 2012 09:15

Meccsnézés a kocsmában! Volt...Nincs! - #fociado #kocsmaado #sport #foci

fociad
Ha tervezték, most érdemes megfontolniuk a kocsmatulajdonosoknak, hogy közvetítik-e a foci Európa-bajnokság meccseit, valamint az olimpiai számokat, és ha igen, milyen sűrűn. Az MTVA ugyanis - a jogdíjakra hivatkozva - komoly pénzeket követel a két nagy nyári sportesemény nyilvános közvetítéséért.


Egy falusi kiskocsmának 100 ezer, egy klasszikus sportpub-nak akár 750 ezer, az óriáskivetítőt felállító helyeknek 950 ezer forintjába is kerülhet, ha közvetíteni akarják a labdarúgó Európa-bajnokság meccseit és az olimpiát. A megkeresett kocsmatulajdonosok fociadónak becézik az új terhet, amit a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) kell(ene) befizetniük.

“Kaptam erről értesítést, de a jogászomnál landolt a papír. Biztosan nem fogok több százezer forintot odaadni nekik” – mondta az egyik legnagyobb sportkocsmahálózat, a Champs Pub vezetője. Pataki László nonszensznek tartja, hogy az MTVA arra hivatkozva akarja „lehúzni” őket, hogy a sportesemények kivetítésének kizárólagos jogát ő szerezte meg a külföldi jogtulajdonosoktól, ezért a meccsek – nem otthon történő – kivetítésének engedélyét az MTVA-tól lehet megszerezni.

meccsad

Egy klasszikus, 1-2 tévével rendelkező vendéglátóhelynek, amelynek egyébként nem profilja a sportmeccs-közvetítés, párszázezer forintjába fájhat a két sportesemény.
Egy nagyobb, mondjuk városi pub, több tévével és jelentős vendégforgalommal 450 ezret kell hogy fizessen az MTVA-nak, az olimpiával együtt legfeljebb 750 ezret.

A labdarúgó EB-re már külön díjszabási tervezet is készült,  a hírek szerint a több nézőt vonzó mérkőzések drágábbak lennének, ezért félő, hogy több helyen úgy gondolják majd, nem éri meg az összes meccset közvetíteni.

Persze mint mindenhol, itt is lesznek kiskapuk valószínűleg. Akad olyan pub-tulajdonos, aki bedobta, hogy ő majd nem a köztévére, hanem valamelyik külföldi csatorna adására hangolja a készülékét, így nem kötelezhető az MTVA díjainak megfizetésére.

Az érintetteknek nincs sok ideje, állítólag egy héttel a labdarúgó Európa-bajnokság június 8-i kezdete előtt, május 31-ig kell leadni a nyilvános közvetítések “önbevallását”, ellenkező esetben akár bírságra is számíthat, aki engedély nélkül vetíti az összecsapásokat.

 

 

 

forrás:mainap.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott