• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Friday, 16 September 2011 10:11

Autómentes Hétvége - Mobilitási hét

yuppihír

2011. szeptember 16-22. között tízedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek központi gondolata a környezettudatos közlekedés, a fenntartható mobilitás. A rendezvény szervezői minden évben választanak egy jelmondatot, amely legjobban kifejezi azt az alapvető eszmét, amelynek közvetítésére az esemény létrejött. Ebben az évben a jelmondat: „Közlekedj ÖKOsan! – Alternatív mobilitás” A program keretében idén is lesz egy hétvége, amikor autómentessé válik Budapest egyik legszebb sugárútja az Andrássy út. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV számos, érdekes, a fővárosi közlekedés szempontjából fontos programot szervezett erre a hétre.


Az Autómentes hétvégére lezárt Andrássy út 2,5 km hosszú korzóvá alakul, ahol mintegy 100 résztvevő kínál interaktív programokat a látogatóknak. Mi is igyekeztünk olyan programokat összeállítani a rendezvényre, amelyek gyerekek, felnőttek, családok számára is érdekesek lehetnek, és amelyek megmutatják a BKK és a BKV elkötelezettségét a környezettudatos közlekedés iránt.

Az Autómentes Hétvégén a lezárt Andrássy út Kodály körönd és Izabella utca közötti szakaszán egész napos programokkal várjuk az érdeklődőket. Kiállítjuk a 86-os vonaláról ismert modern MAN autóbuszt, valamint azt az 5-ös vonalon közlekedő Ikarus 263-as buszt, amelyet több pályázó közül a kecskeméti Katona József Gimnázium művészetek iránt fogékony diákcsapata „öltöztethetett” vidám színekbe. Emellett rendhagyó „múzeumi” térben egy Ikarus 180 típusú, muzeális buszban tekinthetik meg busztörténeti kiállításunkat, fotótárlatunkon pedig megmutatjuk évfordulós járműveinket, a MILLFAV-ot, a felújított siklót és az 55 évvel ezelőtt útjára indított UV-t.
Szombaton, kapcsolódva a hétvége környezettudatos eszméjéhez ökoprogramokon hívjuk fel a figyelmet arra, mi is tehetünk környezetünk megóvásáért: PET palackot zsugorítunk, népszerűsítjük a szelektív szemétgyűjtést és ökojátékokkal mutatjuk meg a gyerekeknek, milyen fontos a környezetvédelem.

Mindezek mellett színpadi programokkal, gyerekfoglalkoztatóval, ugrálóvárral, ajándéktárgyak árusításával és a többi megjelent közlekedési vállalattal közös játékkal várjuk az érdeklődőket. Minden közlekedés iránt érdeklődő felnőtt gyermekkori álma válhat valóra szombaton: négy oktatóbusszal tesztvezetésen élhetik át, milyen egy ekkora járművet vezetni az Andrássy úton.

forrás: objektív hírügynökség

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott