• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Sunday, 29 July 2012 08:38

Anna-bál Balatonfüred 2012 összefoglaló videóval

anna_bal

A hagyományoknak megfelelően idén is szakmai zsűri választotta ki a bál 15 legszebb lányát, a végső döntést ezúttal is a közönségre bízták. A szavazatok alapján a 187. Anna-bál szépe a balatonfüredi, 18 éves, a Lóczy Lajos Gimnázium tanulója Bőr Viktória. Az első udvarhölgynek a budapesti, 18 éves Antal Dórát, a második udvarhölgynek a 20 éves veszprémi Albert Zsuzsannát választották. A hagyományok szerint az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba.

A Kiss Ernő-díjat idén posztumusz Bujtor Istvánnak ítélték oda. A huszárkapitányt ábrázoló szobrot a színművész özvegye, Bujtor Judit vette át.

A báli bevonulást idén is rengetegen figyelték, lépni sem lehetett a Gyógy téren és a környező utcákban, néhányan az ablakokból kikönyökölve nézelődtek. A reformkori városrész teljesen megtelt. A többség a báli vacsora megkezdésekor feladta a báli nézelődést és átadta magát a parti örömöknek. Nagy volt a kavalkád, zajlott az élet a parton.

Videós összefoglaló megtekinthető a Balatonfüredi Anna-bál facebook oldalán: www.facebook.com/furediannabal

A nyitótáncot, a palotást a Magyar Állami Operaház balettművészei adták elő. Közreműködött a Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter vezetésével.

Némi báli illemtan:

- Pontosan kell érkezni, a késés udvariatlanság! 
- A tánchelyeket elölről hátrafelé kell feltölteni, tolakodni tilos!
- Nem illik ugyanazt a hölgyet sokszor felkérni! 
- Hölgyeknek tilos a felkérést visszautasítani, illetve ha ezt megtették, akkor azt a táncot utána már mással sem táncolhatják! 
- Minden helyzetben kerülni kell a feltűnő viselkedést!

forrás: balatonfured.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott