• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Monday, 24 October 2011 14:34

Hová fajul a világ??

barbie

Mi jut eszünkbe Barbieról? Egy gyönyörű fiatal nő! Pedig már nem is olyan nagyon fiatal! Igen-igen, Barbie már több mint 50 éve a világ egyik legnépszerűbb játéka, mely alaposan megosztotta a közvéleményt. Sokak miatta kezdtek értelmetlen fogyókúrába, rengetegen támadták, mégis a XX. század egy meghatározó személyisége lett. Valószínűleg kevés olyan kislány él a fejlett országokban, akinek ne lenne legalább egy-kettő a polcon belőle!







barbie-and-kenBarbie - a csinos, kedves, szőke műanyagbaba, aki mindig a legdivatosabb ruhákat viseli, mindig jókedvű és mosolygós, mindig, mindenhez ért. Egyszóval Barbie a megtestesült tökély. Karcsú dereka, hosszú, formás combjai vannak. Alaposan megosztotta a világ közvéleményét ez az irreálisan sovány szépség, és számos fogyókúrának kiindulópontja lett. Ennek ellenére a mai napig világszerte az egyik legkedveltebb baba.

Barbie-15g8ev0




Barbie baba 1959-ben debütált az Amerikai Játékvásáron, és óriási sikert aratott. Az eredetileg kék szemű, szőke hajú baba az évek során különböző népcsoportok külsejét vette fel, és sokféle karriert futott be. Ki ne ismerné a Barbie babákat?! Majdnem minden leánygyermek polcán található egy-kettő belőle.





Hála a modern világnak egy brit cég megalkotta a legmodernebb, legújabb barbiebabát. A "Tokidoki Barbie" néven futó baba rekordhőzöngést váltott ki a szülői csoportokból. Ez a baba jelentősen eltér a megszokott képtől, ő nem egy mosolygós, hosszúlábú tipikus amerikai szőke barbie. A baba teste agyontetovált, haja rövid és rózsaszín, pólóján lábszárcsontok keresztezik egymást szivecskével díszítve. Ehhez hozzá jön még a leopárdmintás harisnya, a napszemüveg, pénztárca és egy kaktusznak öltözött kutyus. Szerény személyem még egyszer átolvasta legelőször...micsoda,kaktusznak öltözött kutya..atyavilág?!Természetesen a baba rengeteg szülő felháborodását keltette, nem véletlenül gondolják, hogy ez a fajta megjelenés rossz üzenetet közvetít a kislányok felé. 


tokidoki-barbiekaktuszkutyabarbie

És csodálkozik a mai világ, hogy a tizenéves lányok hogy néznek ki, és milyen dolgokra képesek?!Szerencsére nálunk Magyarországon még nem ilyen durva a kínálat, ennél azért szolidabb babákkal találkozhatunk ha vásárolni szeretnénk csemetéinknek! :)

 

forrás: yuppi.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott